top of page
Duinen en zee

Even tijd voor jezelf

Je hebt van ons een kaart ontvangen met een bericht van een onbekende. Fijn niet, even wat oprechte aandacht van een ander? Dat geldt ook voor jezelf. We geven je 5 tips om meer tijd voor jezelf vrij te maken.

Neem 'tijd voor jezelf' serieus

Tijd voor jezelf is belangrijk. Door tijd te maken en te nemen voor jezelf, krijg je meer zelfvertrouwen, zelfkennis en meer veerkracht in vrijwel alle gebieden van je leven. Je hoeft niet elk moment te vullen met mensen en activiteiten. Je mag gewoon alleen zijn met jezelf, ook al is dat moeilijk in het begin. Simpelweg omdat dit je een beter mens maakt. Dus maak het een prioriteit!

Volg je dromen

Waar wil je meer tijd aan besteden? Wat zijn je werkelijke prioriteiten? Jouw dromen, wensen en verlangen doen ertoe. En hoewel niet alle dromen werkelijkheid kunnen worden, kun je deze wel richting laten geven aan hetgeen dat je doet.

Je mag soms iets missen

Even tijd voor jezelf betekent bewust kiezen voor jezelf. Toch is dit niet makkelijk. Het heeft als consequentie dat je af en toe leuke of belangrijke dingen aan je neus voorbij laat gaan. Toch zal je leven op langere termijn beter kloppen.

Durf 'nee' te zeggen

Je bent de regisseur van je eigen leven. Jij bepaalt wat je doet en vooral wat je niet doet. Durf dus 'nee' te zeggen tegen dingen die je alleen maar energie kosten. Hierdoor houd je ook meer tijd over voor jezelf en dingen die je wel energie geven.

Verweef 'me-time' in je dag 

Zit je agenda standaard bomvol? Tijd voor jezelf hoeft niet lang te duren. Het kan een moment in de trein zijn, tijdens je lunchpauze of aan het einde van je dag. Maak een wandeling of mediteer voor het slapengaan. Past dit minder goed bij je? Benut dan de kleine momenten. Blijf wat langer op het toilet zitten. Ook dan heb je tijd voor jezelf.

Wij zijn er voor jou

Kun je meer ondersteuning gebruiken? Neem dan contact met ons op en dan plannen we een vrijblijvende kennismakingsgesprek in. Op vertoon van je kaart, krijg je van ons een gratis sessie.

bottom of page